ZOEK ARTIKEL:

Telefoonnummer
Fairtrade Textiel

Omzet fairtrade fors gestegen

donderdag 14 juli 2011 09:53

 

 

De wereldwijde omzet van fairtrade producten is in de afgelopen vijf jaar verviervoudigd. 2,8 miljoen mensen profiteren direct door de connectie met fairtrade.

Dat blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels. In totaal hebben de producenten voor € 3,685 miljard (consumentenwaarde) aan producten verkocht. Vooral de food sector groeide flink, met een omzet van € 815 miljoen in 2004 naar 3,4 miljard in 2009. 
 
 
Kansen
 
De fairtrade handnijverheidsproducten, ook wel Gifts&Living genoemd, zorgden voor 11,4% van de omzetstijging. En dat is goed nieuws, want juist deze sector voorziet in relatief veel werkgelegenheid. Onder de 1.3 miljoen producenten die werkt aan non-food, zijn veel vrouwen, die arbeid combineren met het huishouden en de opvoeding van de kinderen. Huub Jansen, directeur Landelijke Vereniging van Wereldwinkels focust dan ook op deze nijverheidsproducten. "Het onderzoek toont behalve de successen ook waar de kansen liggen voor verdere ontwikkeling van fairtrade."
 
 
Meer dan goed inkomen
 
Uit het rapport blijkt verder dat fairtrade niet alleen een goed inkomen garandeert waardoor armoede wordt tegengegaan, maar ook toetreding tot de (export)markt mogelijk maakt. Daarnaast bevordert fairtrade werkgelegenheid, garandeert goede werkomstandigheden, bevordert de gelijkheid van sekse en zorgt voor een bewuste omgang met het milieu.
 


Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht
bellafashionkaribangildanhanesalobagbasekaribankaribanbencnikestedman
Veilig betalen via uw eigen bank:
iDeal